Reply
First Son
Registered: 01/20/2006
Offline
5 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 19, 2012

So, took my Vita out, went to do a Near update, and got the "An error occurred" error.  Formatted the Vita while out and about and it fixed it.  One thing I am going to try this time is leaving the option to get periodic location updates unchecked, since that is the default.  I noticed before I did the refresh that caused it to get in the error state that it had a location stored and so I wonder if something there is messing things up.  Like I said, having it unchecked is the default, so it could be nobody really tested it much.  I also noticed when the error occurred, it seemed to be flip-flopping between 3G and HSDPA, so could also possibly be the culprit.  I'd hate to have to stop using Near as I think it is very cool, but I certainly don't want to reformat my Vita every time I want to fix the issue.

Message 11 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
Lombax Warrior
Registered: 11/24/2011
Offline
129 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 20, 2012

i would like to know why it says that there are 35 people playing near me and every day it goes up every day it doubles and i never have more than one person near me and i never leave my house to use the near can any one explain or had the same problem??

Message 12 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
Uncharted Territory
Registered: 11/26/2007
Offline
1846 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 20, 2012

What's the link for that website?


Get your Portable ID!
Motorstorm 80GB Bundle w/ 320GB HDD
Message 13 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 07/27/2008
Offline
5189 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 20, 2012

Shadelon wrote:

What's the link for that website?

I didn't have it bookmarked, si I just googled it, here it is:

http://www.skyhookwireless.com/location-technology/coverage.php

Message 14 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 10/13/2009
Offline
13 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 23, 2012

I am having the same problem. I haven't yet tried a factory reset, because I am afraid of what data I will lose by doing that. I have a 3G Vita, but my 3G is not activated, I have only been using WiFi. I have only connected it to 2 different WiFi networks. It was working fine up through Sunday (2/19), and then stopped working. It has not worked since. I have been on the same network that whole time.

I even talked to a "Vita Specialist" on Monday about this through he support call center, and he had no clue. He told me it was because they didn't have it working yet because the Vita wasn't officially out until today (2/22). Which is obviously not true, because it was working the day I bought it (Wednesday 2/15) up through that Sunday.

If you're still around TheGrue, can you let me know if you have any other findings, and what doing a factory reset will do to the rest of my data. (Game Saves, WiFi settings, etc.) Thanks.

Message 15 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
Wastelander
Registered: 10/20/2011
Offline
673 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 23, 2012

xander8869 wrote:

i would like to know why it says that there are 35 people playing near me and every day it goes up every day it doubles and i never have more than one person near me and i never leave my house to use the near can any one explain or had the same problem??

Because more and more people buy a PS Vita, duh.

Message 16 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 01/21/2004
Offline
28 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 23, 2012

Just adding to the chorus... same thing is happening with me. It started on Sunday or Monday and I just assumed the Near servers were down to prepare for launch or something but when launch came and went I figured there was a bigger problem.

Not looking forward to doing a reset but I'd really like to get Near working.

It does seem like other people can see me via Near since I'm getting all kinds of friend requests and I assume they're from people seeing me via Near.

Message 17 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes
First Son
Registered: 10/13/2009
Offline
13 posts
 

Re: Problem with Near

Feb 23, 2012

I now have also tried it on a different WiFi network, and it still is not working. I really wish it would give some kind of error code, it's annoying to just see "an error has occurred" every time.

Message 18 of 18 (5 Views)
Reply
0 Likes