Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Sep 03 2008
By: LUIGGY Fender Bender 2675 posts
Offline

Error code 8002A513

10 replies 1504 views Edited Sep 3, 2008

I'm getting this error code and keeps sending me ofline...anybody knows what can i do to fix this problem?????

Thanks.

Please use plain text.
Message 1 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 04/29/2008
Offline
3232 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008
In order for me to help you, I need to know if you have done port forwarding for your PS3, or if you've put it in your router's DMZ, or neither.
Please use plain text.
Message 2 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 08/10/2007
Offline
2675 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008
i don't have it in DMZ, i opened the ports so my ps3 can be nat type 2,because before was nat type 3.....everything was fine till this morning but now it just keep sending me offline out of the blue..
Message Edited by LUIGGY on 09-02-2008 08:58 PM
Please use plain text.
Message 3 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 04/29/2008
Offline
3232 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008
is it with all games, or just one specefic one?
Please use plain text.
Message 4 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 08/10/2007
Offline
2675 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008
Only with one.....
Please use plain text.
Message 5 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 04/29/2008
Offline
3232 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008

Yeah, for some reason Soul Caliber IV has been having problems. Expect to see a patch for it soon. In the mean time, double check that all the needed ports are forwarded for the PS3. Here's the current list for all the PS3 stuff. When doing port forwarding, under tcp/udp options, always choose "both"

 

Do you have DMZ enabled on your router? If so, turn it off. From what I've read, this is the most common cause of the error. I have no clue why this would cause an error with something not under DMZ, but it seems to fix it for some.

Message Edited by Kaivarri on 09-02-2008 09:16 PM
Please use plain text.
Message 6 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 08/10/2007
Offline
2675 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008
It's not with soull calibur...is with HOME...today i was fine, then out of the blue it signed me off and it gave me the error code.
Please use plain text.
Message 7 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 04/29/2008
Offline
3232 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008

Well monkey fish....

has this been a frequent problem since, or did this just happen the once?

Please use plain text.
Message 8 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 08/10/2007
Offline
2675 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008
started today for the first time
Please use plain text.
Message 9 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 04/29/2008
Offline
3232 posts
 

Re: Error code 8002A513

Sep 3, 2008

Well, if it has been on going all day, I would contact sony support, as it doesn't seem to be a router issue, and sounds more like a server issue to me (or it's a port issue we aren't aware of yet, as this also happens with SCIV).

 

Please let me know what the outcome is (via private message would be best, so I don't miss it).

Message Edited by Kaivarri on 09-02-2008 09:33 PM
Please use plain text.
Message 10 of 11 (1,504 Views)
Reply
0 Likes