Reply
Mar 17 2007
By: UnearthlyKilla Treasure Hunter 8557 posts
Offline

Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

27 replies 1 views Edited Mar 17, 2007
Right now, I have a Dell Dimension 3000 with a 2.80ghz celeron m processor (Yes, I know it sucks...you don't have to comment on that :smileytongue:).  I only have 512mb of RAM at the moment and it is slow.  It kinda lags a bit.  So would more RAM (lets say a 1 gig stick) help or not?  Any help would be appreciated.  Btw...I reinstalled Windows not to long ago, so that wouldn't be the problem.
|My Gaming Set-up| |GO CARDS, CAVS, & COWBOYS!|Image and video hosting by TinyPic
Message 1 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 07/10/2006
Offline
3220 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 17, 2007
yes it will make a difference, but ur processor sux balls :smileytongue:
Message 2 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 03/07/2006
Offline
4319 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 17, 2007


METHOD-MAN wrote:
yes it will make a difference, but ur processor sux balls :smileytongue:



Lol! Im listening to method-man right now!!!! Anyway, RAM will always make a difference. But even more....a new processor
HEY GUEESSS WHAT!! THIS POST MEANS NOTINHGGGG ISNT THAT JUST WONDERFUL!!!!!

+0 ftw!
Message 3 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 03/25/2005
Offline
8557 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 17, 2007


Antman1016 wrote:


METHOD-MAN wrote:
yes it will make a difference, but ur processor sux balls :smileytongue:



Lol! Im listening to method-man right now!!!! Anyway, RAM will always make a difference. But even more....a new processor


I can't really afford a new computer right now (desktop) since I'm saving for a laptop.  I just wanna get this desktop as best as I can before I get a laptop.  I can't put a new processor in it since it is not really upgradable in that area.
|My Gaming Set-up| |GO CARDS, CAVS, & COWBOYS!|Image and video hosting by TinyPic
Message 4 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Gaming Beast
Registered: 12/28/2005
Offline
2449 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 17, 2007
ya i agree 100% on that matter
Message 5 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Fender Bender
Registered: 07/10/2006
Offline
3220 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 17, 2007


Antman1016 wrote:


METHOD-MAN wrote:
yes it will make a difference, but ur processor sux balls :smileytongue:



Lol! Im listening to method-man right now!!!! Anyway, RAM will always make a difference. But even more....a new processor


method man iz teh shizz, lol. his rappin beats all rappin!!! better rekkanize!
Message 6 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 10/09/2005
Offline
5768 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 18, 2007
i have the same lil problem celeron 2.8 ghz and 512 mb ram just the comp is HP i was thinking in getting more ram but if the processor is trash i think wont make much difference or yes? so i dont know what to do. I can install the RAM but the processor i think is something more harder and i wont pay anyone to put a processor psss, i prefer to get a new pc later.
Message 7 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 07/19/2005
Offline
5835 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 18, 2007
Dude, do you have an integrated ATI Radeon Xpress 200 128MB as your video card? If you do, I'm in the exact same position you are in except mine is Acer.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Message 8 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Ghost of Sparta
Registered: 12/20/2004
Offline
15166 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 18, 2007


+_N3M3S1S_+ wrote:
i have the same lil problem celeron 2.8 ghz and 512 mb ram just the comp is HP i was thinking in getting more ram but if the processor is trash i think wont make much difference or yes? so i dont know what to do. I can install the RAM but the processor i think is something more harder and i wont pay anyone to put a processor psss, i prefer to get a new pc later.


Doubling your ram will make a big impact from going from 512 to 1024, I have a celeron and it sure did:smileywink:
Message 9 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes
Treasure Hunter
Registered: 07/19/2005
Offline
5835 posts
 

Re: Would it be necessary for me to get some more RAM for this computer?

Mar 18, 2007


NK wrote:


+_N3M3S1S_+ wrote:
i have the same lil problem celeron 2.8 ghz and 512 mb ram just the comp is HP i was thinking in getting more ram but if the processor is trash i think wont make much difference or yes? so i dont know what to do. I can install the RAM but the processor i think is something more harder and i wont pay anyone to put a processor psss, i prefer to get a new pc later.


Doubling your ram will make a big impact from going from 512 to 1024, I have a celeron and it sure did:smileywink:


What type of RAM did you get?
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Message 10 of 28 (1 View)
Reply
0 Likes